خانه
جی پی مورگان با همکاری بانک‌های هندی تراکنش‌های دلاری را از طریق بلاکچین تسویه می‌کند عکس

جی پی مورگان با همکاری بانک‌های هندی تراکنش‌های دلاری را از طریق بلاکچین تسویه می‌کند

شرکت جی پی مورگان (JPMorgan) با همکاری ۶ بانک بزرگ از کشور هند پلتفرم مبتنی بر بلاکچینی راه‌اندازی کرده تا بتواند تسویه‌های دلاری بین بانکی را انجام دهد. پروژه‌ی آزمایشی جدید بخشی از ابتکار گسترده‌تری است که برای ترویج شهر مالی-فناوری گجرات انجام گرفت. دولت هند تلاش دارد تا این مرکز مالی را به رقیب قدرتمند مراکز جهانی مانند سنگاپور، هنگ کنگ، بازار جهانی ابوظبی و مرکز مالی بین‌المللی دبی تبدیل کند.

بنا به گزارش بلومبرگ این پروژه آزمایشی طی ماه‌های آینده آغاز می‌شود و قرار است تجربه‌های بانکی آن به صورت دقیق تجزیه و تحلیل شوند. شرکت جی پی مورگان هدف اصلی خود از مشارکت در این پروژه را آزمایش عملی فناوری بلاکچین برای تسریع و ساده‌سازی تراکنش‌های دلاری بین بانکی عنوان کرده است.

اخبار دنیای ارزهای دیجیتال را از پارسیان کریپتو دنبال کنید:

بانک مرکزی کره جنوبی حق تحقیق از صرافی‌ها و شرکت‌های ارز دیجیتال این کشور را دریافت کرد

صرافی کراکن به‌زودی بانک ارز دیجیتال راه‌اندازی می‌کند

در حال حاضر، نقل و انتقال‌های بین بانکی با همان سیستم‌های سنتی انجام می‌گیرند که معمولا برای تکمیل نیاز به چند ساعت وقت دارند. با این حال با پیاده‌سازی فناوری بلاکچین در بانک‌ها تراکنش‌های این‌چنینی می‌توانند تقریبا به صورت بلادرنگ انجام گیرند و به‌طرز قابل‌توجهی سرعت و بازدهی عملیات‌های مالی افزایش پیدا خواهد کرد.

شرکت جی پی مورگان می‌خواهد از قدرت فناوری بلاکچین برای تسهیل تراکنش‌های ۲۴/۷ استفاده کند و به بانک‌های شهر مالی-فناوری گجرات کمک کند تا از مناطق زمانی و ساعات کاری خود را به نحو مطلوبی پوشش دهند. این امر می‌تواند به‌طرز چشمگیری توانایی‌ها و قدرت رقابت آنها را در سطح جهانی افزایش دهد و امکان انجام تسویه‌های حساب‌های بین بانکی به صورت بی‌وقفه و بلادرنگ را فراهم کند.

این پروژه‌ی آزمایشی رسما از ۵ جون (۱۵ خرداد) شروع به کار کرد. در این پروژه از پلتفرم بلاکچین اونیکس (Onyx) که شرکت جی پی مورگان توسعه داده استفاده می‌شود. این پلتفرم همچنان برای فعالیت رسمی نیاز به تأیید کمیسیون خدمات مالی بین المللی (IFSC) خواهد داشت. بلاکچین اونیکس در سال ۲۰۲۰ توسعه پیدا کرد. هدف از راه‌اندازی این پلتفرم مبتنی بر بلاکچین نیز در وهله‌ی انجام تراکنش‌های عمده‌فروشی بوده است.

بنا به گزارش‌ها بانک جی پی مورگان از آوریل ۲۰۲۳ تاکنون نزدیک به ۷۰۰ میلیارد دلار تراکنش‌های مربوط به وام‌های کوتاه‌مدت را از طریق بلاکچین اونیکس تسویه کرده است. با این حال جی پی مورگان تنها بانکی نیست که در شهر مالی-فناوری گجرات حضور دارد. چندین بانک بزرگ جهان از جمله دویچه بانک و گروه مالی میتسوبیشی نیز پتانسیل‌های بالا برای رشد و فرصت‌های عظیم این مرکز مالی-فناوری را تشخیص داده‌اند و به دنبال حضور پررنگ‌تری در این مرکز هستند.

منابع:crypto

درباره نویسنده

فرید کریمی

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

آیا می‌دانید چرا جریان وجوه صندوق‌های ETF مهم است؟

صندوق‌های قابل معامله یا همان ETF، مثل جعبه‌هایی هستند که مجموعه‌ای از سرمایه‌گذاری‌ها مثل سهام یا اوراق قرضه را در خود جای می‌دهند. مانند زمانی که به جای خرید تک تک اسباب‌بازی‌ها، یک جعبه با چندین اسباب‌بازی می‌خرید. این کار را برای شما ساده‌تر...

۳ دی ۱۴۰۳
[object Object] عکس

مرکز بانک بوتسوانا: خطرات رمزارز کم اما نیاز به قانون‌گذاری!

مرکز بانک بوتسوانا اخیراً اعلام کرده است که بازار رمزارزهای کشور هنوز به حد کافی توسعه نیافته‌اند که بتوانند تهدیدی برای امنیت مالی کشور باشند. با این حال، این بانک بر این باور است که به منظور پیشگیری از مشکلات احتمالی آینده، وجود قوانین لازم...

۳ دی ۱۴۰۳