اهدای ارز دیجیتال از طرف ایلان ماسک؛ حربه جدید سودجویان و کلاهبرداران در تیک تاک
سودجویان و کلاهبرداران اخیرا فعالیت بیسابقهای را در وبسایت اشتراک ویدئوی تیک تاک داشتهاند و با حربه اهدای ارز دیجیتال از طرف افراد مشهور به دنبال کلاهبرداری از افراد ناآگاه بودهاند. وبسایت بلیپینگ کامپیوتر (BleepingComputer) که اخبار حوزه اینترنت و کامپیوتر را پوشش میدهد، اولین رسانهای است که در خصوص پستهای کلاهبرداری در وبسایت تیک تاک هشدار داد.
این رسانه از هجوم حسابهای کاربری و پستهای جعلی خبر داد که خود را به جای ایلان ماسک، مالک میلیاردر پلتفرم ایکس (توییتر) جا زدهاند. بر اساس این گزارش، در این ویدئوها یک مصاحبه جعلی از ایلان ماسک با شبکه تلویزیونی فاکسنیوز به چشم میخورد. در این ویدئو که با استفاده از تکنیک دیپفیک هوش مصنوعی ساخته شده، ماسک از اهدای رایگان ارز دیجیتال به کاربران اینترنتی صحبت میکند.
هر چند این ویدئوهای کلاهبرداری کاربران را به وبسایتهای مختلفی راهنمایی میکنند، اما روش اکثر این کلاهبرداریها شبیه هم است و همه خود را به جای شرکتهای سرمایهگذاری معتبر جا میزنند. در این کلاهبرداریهای فیشینگ پلتفرمهای جعلی ابتدا از کاربران میخواهند وارد وبسایت شده و ثبتنام کنند. سپس کد تبلیغاتی که در تیک تاک به اشتراک گذاشته شده بود را وارد کنند. به قربانیان ناآگاه اعلام میشود که با وارد کردن این کد، بیت کوین به کیف پول آنها واریز میشود.
با این حال، برای اینکه کاربران بتوانند مقدار بسیار بالای بیت کوینی که در حساب کاربری آنها نشان داده میشود (معمولا بالای هزار دلار) را برداشت کنند، باید ابتدا با وایز مقدار ناچیزی حدود ۰.۰۰۵ بیت کوین (تقریبا ۱۳۲ دلار) حساب کاربری خود را فعال کنند. علاوه بر این، کلاهبرداران از کاربران درخواست میکنند که برای انجام برداشت باید حتما اطلاعات احراز هؤیت (KYC) خود را نیز در وبسایت وارد کنند. نهایتا وقتی که کلاهبرداران به هدف خود که دریافت مقدار زیادی پول است میرند، تمام کانالهای ارتباطی با کاربران را قطع میکنند و ناپدید میشوند.
با این حال، سودجویان و کلاهبرداران اینترنتی تنها به یک شبکه اجتماعی بسنده نکردهاند. برای مثال، قبلا در اواسط خرداد گزارشهایی در رسانهها منتشر شد که نشان میداد کلاهبرداران بلافاصله پس از راهاندازی اپلیکیشن جدید متا، تردز با ایجاد حسابهای جعلی خود را به جای افراد سرشناس و کسبوکارهای ارز دیجیتال جا زدهاند. در یک مورد حساب کاربری پلتفرم ومبکس فایننس (Wombex Finance) در تردز ساخته شده بود. اما مدیران شرکت بلافاصله این موضوع را تکذیب کردند و اعلام کردند که هرگز در تردز حساب کاربری رسمی نداشتهاند و هر حساب کاربری که خود را به جای این پلتفرم جا زده، کلاهبرداری است.
شرکت امنیت بلاکچین بیوسین (Beosin) قبلا اوایل تیر گزارش داده بود که تنها در نیمهی اول سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۰۸ میلیون دلار ارز دیجیتال از طریق حملات فیشینگ و ایجاد حسابهای کاربری جعلی در شبکههای اجتماعی از کاربران به سرقت رفته است.
با پارسیان کریپتو همیشه در جریان آخرین اخبار و رویدادهای صنعت کریپتو و بازار ارزهای دیجیتال قرار بگیرید.
درباره نویسنده
فرید کریمی
ثبت نظر جدید