خانه

هدف ایلان ماسک از محدودیت خواندن توییت‌های روزانه در توییتر چیست؟

هدف ایلان ماسک از محدودیت خواندن توییت‌های روزانه در توییتر چیست؟ عکس

ایلان ماسک، مدیرعامل مستعفی و مالک توییتر روز شنبه اعلام کرد که این اپلیکیشن شبکه اجتماعی اقدامات تازه‌ای را برای محدودیت خواندن توییت‌های روزانه اعمال کرده است. به این ترتیب کاربران تأیید شده (دارای تیک آبی) می‌توانند روزانه ۶ هزار توییت بخوانند و حساب‌های کاربری تأییدنشده و تأییدنشده جدید نیز به ترتیب حق خواندن ۳۰۰ و ۶۰۰ توییت را دارند.

مدیرعامل سابق توییتر دلیل این تغییر ناگهانی را رسیدگی به مشکل «استخراج داده‌های کاربران و دستکاری سیستم» عنوان کرد. ماسک گفت که محدودیت‌های روزانه نهایتا به ۸ هزار توییت برای کاربران تأییدشده، ۸۰۰ برای کاربران تأییدنشده و ۴۰۰ پست برای کاربران تأییدنشده جدید افزایش خواهد یافت.

در همین حال، طبق گزارش‌ها هزاران کاربر با فیدخانگی یا تاپیک‌های نظرات شکسته مواجه شده‌اند و حالا TwitterDown تبدیل به هشتگ پرطرفداری شده است. برخی از مفسران می‌گویند که مشکلات فنی توییتر از ساختار ضعیف خود پلتفرم نشأت می‌گیرد.

شلدون چانگ، توسعه‌دهنده وب در این رابطه عنوان کرد: «توییتر اساسا خودش را DDOS می‌کند. این پلتفرم تلاش می‌کند با فرستادن حدود ۱۰ درخواست در ثانیه به دنبال محتوایی باشد که هیچ‌وقت باز نمی‌شود؛ چون آخرین نوآوری نبوغ‌آسای ماسک این است که از خواندن بدون ورود به توییتر جلوگیری کند.» منظور چانگ از نوآوری تغییر جدیدی است که دسترسی عمومی به توییت‌ها را می‌گیرد.

با این حال، بسیاری عقیده دارند، محدودیت‌های جدید توییتر راهکاری برای مقابله با شرکت‌های ارائه‌دهنده‌مدل‌های زبان بزرگ یا حداقل رقبای اوپن‌ای‌آی است. این ابزارهای هوش مصنوعی باید کتابخانه‌های خود را به شدت توسعه دهند تا همچنان رقابتی باقی بمانند. سیستم‌های هوش مصنوعی این کار را با جمع‌آوری اطلاعات عمومی در دسترس در توییتر و سایر پلتفرم‌ها انجام می‌دهند.

در همین رابطه بیش‌تر بخوانید:

پیشنهاد دولت ایتالیا به ایلان ماسک و مارک زاکربرگ برای برگزاری مبارزه در کولوسئوم

وکیل ایلان ماسک مالکیت او بر کیف پول‌های دوج کوین درگیر در پرونده را انکار کرد

یکی دیگر از دلایل احتمالی اقدام جدید توییتر شکرآب شدن روابط این شرکت با گوگل است. توییتر طبق گزارش بلومبرگ هفته گذشته اعلام کرد که دیگر هزینه سرویس‌های گوگل کلاود را نمی‌پردازد. با این حال، توییتر تنها شبکه اجتماعی نیست که دسترسی به پلتفرم خود را محدود می‌کند. اخیرا شبکه اجتماعی ردیت (Reddit) نیز تغییراتی را در سیاست‌های دسترسی به API خود اعمال کرد و از تمام شرکت‌هایی که از اطلاعات عمومی این پلتفرم برای آموزش سیستم‌های هوش مصنوعی استفاده می‌کنند درخواست پرداخت پول برای خدمات کرد. سیاست جدید دسترسی به API در روزهای اخیر باعث اعتراض شدید کاربران ردیت شده است.

استیو هافمن، مدیرعامل ردیت نیز که انگیزه‌ای مشابه ایلان ماسک دارد به نیویورک تایمز گفت: «نیازی نداریم تمام این اطلاعات ارزشمند را به صورت رایگان به بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان بدهیم.»
این اولین باری نیست که ایلان ماسک علیه شبکه‌های اجتماعی رقیب اقدام می‌کند. او از زمان خرید توییتر در ماه اکتبر به مبلغ ۴۴ میلیارد دلار از تعبیه توییت‌ها در شبکه اجتماعی ساباستک (Substack) جلوگیری کرد و بعدا این اقدام را برای لایک‌، ری‌توییت و نظرات توییتر که به ساباستک مرتبط بودند نیز گسترش داد.

دن رومرو، بنیان‌گذار شبکه‌ اجتماعی فارکستر (Farcaster) امروز به طعنه گفت که پلتفرم او محدودیت نرخ درخواست ندارد. استانی کولچوف، بنیان‌گذار پلتفرم آوه (Aave) و خالق پلتفرم غیرمتمرکز لنز پروتکل (Lens Protocol) نیز در توییتر گفت که پلتفرم‌های اجتماعی با طراحی خوب نباید مجبور به اقداماتی که ظاهرا ماسک مشغولشان است باشند.

در اوضاع آشفته این روزهای توییتر کاربران به آرامی از این شبکه اجتماعی کوچ می‌کنند. طبق آمارهای جدید پلتفرم Dewey Square Group، تعداد کاربران توییتر در ماه مارس ۲۰۲۳ حدود ۷.۷ درصد نسبت به همین زمان در سال گذشته کاهش پیدا کرده‌اند. در همین حال، شبکه‌های اجتماعی رقیب توییتر مانند پلتفرم‌های کوهوست (Cohost) و بلواسکای (Bluesky) متعلق به جک دورسی، مدیرعامل و بینان‌گذار سابق توییتر همگی ادعای رکوردشکنی در افزایش مداوم تعداد ثبت‌نام و ترافیک را دارند. در همین حال، اپلیکیشن میکروبلاگینگ چندرسانه‌ای اسپیل (Spill) که به دست کارمندان سابق توییتر راه‌اندازی شده نیز به تازگی وارد اسپ‌استور شده است.

تمام هرج‌ومرج‌های اخیر در توییتر در حالی است که کم‌تر از یک ماه قبل گروهی از سرمایه‌گذاران میم‌کوین دوج کوین از ایلان ماسک به جرم دستکاری بازار و به جیب زدن حدود ۱۲۴ میلیون دلار شکایت کردند. شاکیان این پرونده مدعی هستند که ماسک از پست‌های توییتر، حضور در برنامه‌های تلویزیونی مانند Saturday Night Live NBC و مدل‌های دیگر تبلیغاتی برای دستکاری بازار این میم‌کوین استفاده کرده است. تمام این‌ها در حالی است که ایلان ماسک این‌روزها سخت مشغول تمرین‌ هنرهای رزمی برای مبارزه با مارک زاکربرگ، مدیرعامل شرکت متا در قفس است.

منابع:decrypt

درباره نویسنده

فرید کریمی

ثبت نظر جدید

[object Object] عکس

صرافی‌های رمزارزی در جدال با تصمیمات بانک مرکزی؛ آیا کسب‌وکارها تاب می‌آورند؟

خلاصه خبر

  • بانک مرکزی به کسب‌وکارها هشدار داده که تا ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ اقدام به امضای تعهدنامه کنند، وگرنه با اقدامات قانونی مواجه خواهند شد.
  • هنوز هم کسب‌وکارها برای دریافت اینماد با مشکلاتی مواجه هستند و...

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
[object Object] عکس

آیا MiCA مانع نوآوری‌ است یا فرصتی برای رشد؟ تجزیه و تحلیل اثرات واقعی آن بر بازار

خلاصه خبر

  • مقررات MiCA به تدریج بر بازار رمزارزها در اروپا تاثیر می‌گذارد و قانون‌گذاران و سرمایه‌گذاران را به تفکر دوباره وا می‌دارد.
  • برخی از کارشناسان نگران هستند که MiCA مسیر نوآوری را با محدودیت‌های زیاد...

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
[object Object] عکس

سولانا و NXPC؛ پادشاهان جدید بحث‌های کریپتو در شبکه‌های اجتماعی!

خلاصه خبر

  • حضور سولانا و NXPC در حال حاضر در بحث‌های شبکه‌های اجتماعی بسیار پررنگ است.
  • سولانا به دلیل جامعه فعال و رشد اکوسیستم خود توجه زیادی را به خود جلب کرده است.
  • NXPC به دلیل پیشنهادهای سود‌آوری...

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
[object Object] عکس

افزایش جذابیت رمزارزها با لایحه مالیاتی ترامپ؛ راه‌کار مهاجران برای انتقال پول!

خلاصه خبر

  • لایحه مالیاتی پیشنهادی ترامپ ممکن است منجر به افزایش استفاده از رمزارزها شود.
  • در صورت اجرای این لایحه، مهاجران می‌توانند با استفاده از ارز دیجیتال از پرداخت مالیات جلوگیری کنند.
  • این لایحه...

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴