گزارش جدید شرکت کایکو: ۹۰ درصد تجارت جهانی ارز دیجیتال در ۸ صرافی بزرگ انجام میگیرد
تازهترین گزارش شرکت کایکو (Kaiko) که متخصص تجزیه و تحلیل فعالیتهای بلاکچین است، اکثر معاملات ارز دیجیتال در سطح جهان در ۸ صرافی بزرگ ارز دیجیتال انجام میگیرد. بر اساس آنچه در این گزارش جدید افشا شده، این ۸ صرافی ارز دیجیتال رویهمرفته ۹۰ درصد از حجم مبادلات و ۹۲ از عمق بازار (عرضه و تقاضا) جهانی ارز دیجیتال را در اختیار گرفتهاند.
صرافی بایننس از ابتدای سال ۲۰۲۳ بیش از ۳۰ درصد از عمق بازار ارز دیجیتال جهان را اداره کرده است. این صرافی در همین حال، بیش از ۶۴ درصد از حجم مبادلات ارز دیجیتال در مقیاس جهانی را عهدهدار بوده است. بایننس، بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان به مدیریت چانگ پنگ ژائو، همچنان مهمترین بازیگر عرصه ارزهای دیجیتال است. با این حال طبق گزارش جدید شرکت کایکو، عمیق بازار این صرافی از سال ۲۰۲۱ تا بهحال حدود ۱۲ درصد کاهش پیدا کرده است.
سایر صرافیهای بزرگ جهان که بخش زیادی از سهم تجارت جهانی ارز دیجیتال را در اختیار دارند به ترتیب عبارتند از کوین بیس، کراکن (Kraken)، اوکی اکس (OKX)، کوکوین (KuCoin)، بای بیت (Bybit)، بایننس آمریکا و بیت فینیکس (Bitfinex). آمار و ارقامی که در آخرین گزارش کایکو منتشر شدند، نشان میدهند که تمرکزِ حجم مبادلات تقریبا ۶ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ بیشتر شده است. در سال ۲۰۲۱، سهم هشت صرافی بزرگ ارز دیجیتال از کل تجارت جهانی ارز دیجیتال بیش از ۸۴ درصد بود.
کلارا مدالی، مدیر بخش تحقیقات شرکت کایکو در این خصوص اظهار داشت که افزایش تمرکزِ نقدینگی فقط در تعداد معدودی از صرافیها ناشی از نیروهای طبیعی بازار بوده است. این امر ظاهرا به نفع معاملهگران عادی ارز دیجیتال است.
مدالی در یادداشتی که به همراه گزارش جدید کایکو منتشر شد، هشدار داد که یک بازار ارز دیجیتال بسیار متمرکز میتواند باعث به وجود آمدن نقاط شکست شود؛ درست به مانند اتفاقی که با ورشکستگی صرافی اف تی ایکس در نوامبر ۲۰۲۲ (آذر ۱۴۰۱) اتفاق افتاد. در جریان ورشکستگی افتیایکس و سایر شرکتهای بزرگ این بازار از جمله شرکت وامدهی سلسیوس و صندوق سرمایهگذاری تری اروز کپیتال (3AC)، هزاران سرمایهگذار ارز دیجیتال پس از به باد دادن میلیاردها دلار مجبور شدند دست خالی کل بازار را ترک کنند.
خانم مدالی در یادداشت خود اشاره کرد:
بازار ارز دیجیتال با تمرکز بالا نکته هم خوب و هم بدی است. تردیدی نیست که کمبود نقدینگی به وجود میآید، و وقتی که در بسیاری از صرافیها و جفت معاملات بهصورت کم پخش شوند میتواند موجب تشدید نوسانها شده و روند کشف قیمت در بازار را نیز مختل کند.
گزارش جدید شرکت کایکو در حالی منتشر میشود که در ماه آگوست (مرداد) شاهد بیشترین کاهش حجم مبادلات ارز دیجیتال در سال بودیم. دادههای پلتفرم سیسی دیتا (CCData) نشان میدهد، حجم معاملات نقطهای و مشتقات ارز دیجیتال در این ماه با بیش از ۱۱ درصد کاهش به حدود ۲.۰۹ تریلیون رسیده است. این دومین ماه نزولی از این لحاظ از اکتبر سال ۲۰۲۰ تا بهحال است.
با پارسیان کریپتو همیشه در جریان آخرین اخبار و رویدادهای صنعت کریپتو و بازار ارزهای دیجیتال قرار بگیرید.
درباره نویسنده
فرید کریمی
ثبت نظر جدید