شکایت سرمایهگذاران دوج کوین از ایلان ماسک به جرم دستکاری بازار
گروهی از سرمایهگذاران ارز دیجیتال دوج کوین (Dogecoin) هفته گذشته شکایتی را در دادگاه فدرال منهتن برعلیه ایلان ماسک، مدیر عامل مستعفی شرکت توئیتر تنظیم کردند. به گفتهی این شاکیان، ایلان ماسک از ترکیبی از تاکتیکهای فریبکارانه برای کسب درآمد استفاده کرده است. به گفته سرمایهگذاران دوج کوین، ماسک از پستهای توئیتر، حضور در برنامههای تلویزیونی و مدلهای دیگر تبلیغاتی برای دستکاری بازار این میمکوین استفاده کرده است. این اقدامات ماسک ظاهرا باعث زیانهای مالی قابلتوجهی به بسیاری از سرمایهگذاران دوج کوین شده است.
سرمایهگذاران دوج کوین روز چهارشنبه، ۳۱ می (۱۰ خرداد) دادخواست دستهجمعی خود بر علیه ایلان ماسک، مدیرعامل توئیتر را تنظیم کردند. ایلان ماسک که اخیرا از سمت خود در توئیتر استعفا داده، به ادعای سرمایهگذاران دوج کوین از طرفداران چند میلیونی خود در این شبکه اجتماعی (بیش از ۱۴۰ میلیون دنبالکننده) و همینطور حضور خود در رسانههای دیگر برای بالا بردن مصنوعی قیمت دوج کوین استفاده کرده است. ثروتمندترین مرد جهان سپس از این تبلیغات به سود خود استفاده کرده و توانسته با فروش سرمایهگذاریهای خود در دوج کوین سود هنگفتی به دست بیاورد.
اخبار کاریپتوکارنسی را از پارسیان کریپتو دنبال کنید:
دادخواست اولیهی شاکیان ایلان ماسک مربوط به ماه جون ۲۰۲۲، یعنی پیش از خریداری شرکت توئیتر به دست ایلان ماسک است. از گزارشها اینطور برمیآید که شاکیان تا به حال دو مرتبه در دادخواست خود را تجدیدنظر کردهاند. حال شاکیان منتظر مجوز دادگاه هستند. در صورتی که دوج کوین با معیارهای سازمان کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا مطابقت داشته باشد، این میمکوین اساسا به صورت یک اوراق بهادار دستهبندی شود. در این صورت اقدامات اخیر ایلان ماسک به عنوان کلاهبرداری از اوراق بهادار درنظر گرفته میشود و میتواند عواقب حقوقی جدی برای مدیرعامل مستعفی توئیتر در پی داشته باشد.
در اصلاحیهی جدید دادخواست آمده است که ایلان ماسک با دستکاری تعمدی بازار و استفاده از تبلیغات مختلف شرکتها و تجارت شخصی خود را تقویت کرده است. ماسک همچنان به اصلاحیهی جدید دادخواست پاسخ نداده، اما اقدامات اخیر او در توئیتر از جمله تغییر لوگوی این شبکهی اجتماعی به نشان سگ شیبا اینو (لوگوی دوج کوین) باعث افزایش ۳۰ درصدی قیمت این ارز دیجیتال شده است. ماسک پس از این اقدام خود معادل ۱۲۴ میلیون دلار دوج کوین را به فروش رساند. حال، باوجودی که ارزش توئیتر پس از اینکه ایلان ماسک این شرکت را تصاحب کرد، ۳۳ درصد کاهش پیدا کرده، اما او توانسته با حضور خود در این شبکهی اجتماعی تأثیر قابلتوجهی بر بازارهای ارز دیجیتال بگذارد.
سرمایهگذاران دوج کوین نه تنها ادعا کردند که با این اقدامات فریب خوردند، بلکه میگویند که ماسک از آنها به عنوان وسیلهی تبلیغاتی خود و تجارتهای انحصاریاش سوءاستفاده کرده است. علاوه بر این، طبق پروندهی دادگاه، ایلان ماسک عمدا قیمت دوج کوین را در مدت دو سال ۳۶ هزار درصد افزایش داده است. این اقدام ماسک باعث زیان مالی زیادی به سرمایهگذاران این میمکوین شده است.
درباره نویسنده
فرید کریمی
ثبت نظر جدید