صندوق بین المللی پول همچنان به ارزهای دیجیتال بیاعتماد است
صندوق بینالمللی پول (IMF) و هیات ثبات مالی (FSB) به طور مشترک یک گزارش جدید در خصوص ارزهای دیجیتال منتشر کرده است. این گزارش قرار است در اجلاس سران کشورهای صنعتی و قدرتهای نوظهور اقتصادی جهان، موسوم به گروه ۲۰ (G20) در هند ارائه شود. هند ریاست دورهای اجلاس گروه ۲۰ را برعهده دارد. هجدهمین اجلاس گروه ۲۰ امروز و فردا (۱۸ و ۱۹ شهریور) در شهر دهلینو برگزار خواهد شد.
هدف از تهیه این گزارش معرفی هنجارهای جهانی در بخش ارزهای دیجیتال است. صندوق بینالمللی پول از مدتها قبل خواستار وضع سیاستها و چارچوبهای جامع برای مقابله با ریسکهای ارز دیجیتال بوده است. این نهاد پولی قبلا عنوان کرده بود که ممنوعیت کلی ارزهای دیجیتال نمیتواند باعث کاستن از خطرات این بخش شود. در عوض، باید چارچوبهای سیاست پولی مناسب، محدودیتهای هدفمند و مالکیت ارز دیجیتال بدون هیچ ابهامی وجود داشته باشد تا با خطرات مقابله شود.
اینها برخی از مهمترین توصیههایی بودند که در گزارش مشترک صندوق بینالمللی پول و هیات ثبات مالی که روز پنجشنبه منتشر شد ارائه شده بودند. همانطور که قابل انتظار بود صندوق بین المللی پول بار دیگر بر موضع خود مبنی بر بیاعتمادی به ارزهای دیجیتال پافشاری کرد. با این حال، در خود گزارش ذکر شده بود که چنین ممنوعیتهایی باعث کوچ ارزهای دیجیتال به حوزههای کریپتودوستتر میشود و سرریز شدن خطرات را در پی دارد.
در همین خصوص بیشتر بخوانید:
طرح جدید صندوق بینالمللی پول برای راهاندازی پلتفرم جهانی ارزهای دیجیتال بانک مرکزی
در عوض نویسندگان گزارش عنوان کردند که در حوزههای قضایی به خصوص در اقتصادهای نوظهور باید محدودیتهای هدفمند برای کنترل خطرات ارزهای دیجیتال در دورههای زمانی مختلف به کار بسته شود. دولت هند در تهیه گزارش جدید از صندوق بین المللی پول و هیات ثبات مالی درخواست کرده بود که در تهیه گزارش به نگرانیهای مرتبط به ریسکهای کلان مالی ارزهای دیجیتال در بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه پرداخته شود.
در گزارش همچنین عنوان شده است که سیاستهای قوی، چارچوبهای سازمانی معتبر و مقررات و نظارت جامع میتواند پایهی یک سیستم مالی قابلاعتماد باشد که جلوی خطرات ارزهای دیجیتال را بگیرد. در گزارش جدید در مورد خطرات استیبل کوینهای جهانی (GSC) و به خصوص جایگزینی این ارزها با ارزهای رایج و یا فعالیتهای بانکی نیز صحبت شده است. چنانچه در گزارش عنوان شده، در صورتی که نگهداری از استیبل کوینها در مقادیر بالا راحت و بهصرفه شود، شاهد هجوم سریع سرمایهها به این بخش خواهیم بود. اما این یک شمشیر دولبه است؛ چرا که استیبل کوینهای جهانی بههم پیوستگی بیشتری دارند که منجر به انتقال سریعتر ریسکها و نوسانها میشود.
در گزارش صندوق بین المللی پول و هیات ثبات مالی استیبل کوینهای جهانی با قابلیت «دسترسی و پذیرش در حوزههای قضایی متعدد» وصف شده است. از این رو، خطرات این ارزهای دیجیتال نسبت به سایر استیبل کوینها بیشتر دانسته شده است. علاوه بر این، استیبل کوینها خطرات بیثباتی قیمت و وابستگی به شرکتهای خصوصی را به همراه دارند. در این گزارش عنوان شده است که تنها سیاستها و چارچوبهای جامع میتواند این خطرات را برطرف کند. در همین حال، اشاره شده است که سازمانهای مالی قصد گردآوری اطلاعات آزمایشی دقیقی در مورد استفاده از ارزهای دیجیتال در پرداختها تا پایان سال ۲۰۲۵ را دارند.
با پارسیان کریپتو همیشه در جریان آخرین اخبار و رویدادهای صنعت کریپتو و بازار ارزهای دیجیتال قرار بگیرید.
درباره نویسنده
فرید کریمی
ثبت نظر جدید