سقوط قیمت بیتکوین به زیر 20 هزار دلار
قیمت بیتکوین پس از اعلام رسمی لایحه بودجه پیشنهادی جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا و همینطور سقوط بانک سیلورگیت، مهمترین بانک فعال در حوزه ارزهای دیجیتال برای اولین بار طی دو ماه اخیر به زیر ۲۰ هزار دلار رسید.
بنا به اطلاعات وبسایت کوینمارکتکپ(CoinMarketCap)، مؤسسه تحلیل ارزهای دیجیتال، قیمت بیتکوین روز ۱۰ مارس به 19٫945 دلار کاهش پیدا کرد و دوباره پس از بازیابی به بالای ۲۰ هزار دلار رسید. بیتکوین در سال ۲۰۲۳ شروع بسیار خوبی داشت، اما قیمت بیتکوین روز ۳ مارس (۱۲ اسفند) در اوج ابهامات از وضعیت بانک سیلورگیت با افت مواجه شد و حتی ظرف یک ساعت تا ۵ درصد نیز کاهش پیدا کرد. حال بیتکوین هنوز نتوانسته دوباره قیمت خود را بازیابی کند.
بانک سیلورگیت، یکی از بانکهای مهم در آمریکا است که به شرکتهای ارز دیجیتال خدمات مالی ارائه میدهد. این بانک روز ۸ مارس (۱۷ اسفند) انحلال داوطلبانهی خود را اعلام کرد تا نقش مهمی در سراشیبی اخیر صنعت کریپتو ایفا کرده باشد.
درباره بانک سیلورگیت بیشتر بخوانید:
بانک سیلورگیت به دنبال راهی برای نجات از تعطیلی است
احتمال ورشکستگی سیلورگیت، بزرگترین بانک کریپتویی افزایش یافت
در همین حال، همچنین طبق یک ماده جدید در لایحه بودجه پیشنهادی دولت بایدن به چشم میخورد که طبق آن، استخراجکنندگان رمزارز (ماینرها) در این کشور مشمول مالیات ۳۰ درصدی بر هزینههای برق خواهند بود. هدف از ارائهی مادهی جدید کاهش استخراج ارزهای دیجیتال عنوان شده است.
طبق گزارش تکمیلی که وزارت خزانهداری آمریکا منتشر کرده، هر شرکتی که از منابع برق (چه مالک و چه اجارهای باشد) استفاده کند مشمول مالیات غیرمستقیم ۳۰ درصدی بر هزینههای برق مصرفی برای استخراج داراییهای دیجیتال خواهد بود.
طبق ماده پیشنهادی این مالیات از ۳۱ دسامبر به اجرا در میآید و طی سه سال با نرخ سالیانه ۱۰ درصدی اجرا شده تا در سال سوم به حداکثر ۳۰ درصد مالیات برسد. وزارت خزانهداری آمریکا دلیل پیشنهاد این قانون مالیاتی را اثرات منفی زیستمحیطی دانست که مصرف انرژی برای استخراج رمزارز در پی دارد. همچنین کاخ سفید در بیانیهای گزارشهایی که گفته میشود دولت بایدن تصمیم به خاتمه دادن به استراتژیهای تراکنش رمزارزها را دارد نیز تأئید کرد. این تراکنشها حدود ۲۴ میلیارد دلار تخمین زده میشوند.
طبق قوانین فعلی سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال میتوانند داراییهای دیجیتال خود را برای تقلیل مالیاتی بفروشند- از این قانون با نام «برداشت از تقلیل مالیاتی» نام برده میشود-و سپس بلافاصله ارزهای دیجیتال خود را بازخرید کنند. اما در در قوانین جدید مالیاتی معاملات ارزهای دیجیتال قوانینی مشابه بازار سهام خواهند داشت. در بازار سهام، سهامداران حق «فروش تسویهای» را ندارند. در فروش تسویهای معاملهگران برای به حداکثر رساندن تقلیل مالیاتی، اوراق بهادار زیانده خود را در پایان سال میفروشند تا با این کار ضرر سرمایه بابت مالیات آن سال را مطالبه کنند و بعدا پس از شروع سال جدید مجددا اوراق بهادار (حتی ارزانتر از آنچه فروختهاند) را خریداری میکنند.
درباره نویسنده
فرید کریمی
ثبت نظر جدید