تداوم کلاهبرداریهای رمزارزی در شبکههای اجتماعی پرمخاطب؛ انتشار ویدئوی دیپ فیک مایکل سیلور در یوتیوب
اخیرا یک ویدئوی فوقالعاده واقعگرایانه در یوتیوب منتشر شده که بهطرز باورنکردنی هؤیت مایکل سیلور، مدیرعامل سابق و بنیانگذار شرکت مایکرواستراتژی را جعل کرده است. ویدئوی اخیر یکی از آخرین موارد کلاهبرداری رمزارزای با استفاده از فناوری هوش مصنوعی دیپ فیک (Deepfake)در شبکههای اجتماعی پرمخاطب است.
در ویدئوی دیپ فیک صدا و رفتار مایکل سیلور بهطرز حیرتآوری تقلید شده است. در این ویدئوی جعلی مدیرعامل سابق شرکت مایکرواستراتژی به مخاطبان وعده دو برابر کردن سرمایهگذاری بیت کوین را میدهد و از آنها میخواهد که برای سرمایهگذاری به وبسایتی که معرفی میکند بروند.
در این ویدئوی دیپ فیک کاراکتر جعلیِ خوشلباسی با ظاهر مایکل سیلور نشان داده میشود که در یک دفتر کار شیک و مجلل پر از قفسههای کتاب، روی کاناپهای با روکش چرم نشسته است. طراحی این ویدئوی به شکلی است که ناخودآگاه به مخاطب حس یک محیط تجاری کاملا امن و معتبر را منتقل میکند.
<< قیمت FDUSD را در اینجا مشاهده کنید >>
در این ویدئوی جعلی با فناوری دیپ فیک چهره و صدای سیلور بهطرز کاملا قانعکنندهای تقلید شده است. او به بینندگان توصیه میکند که با دنبال کردن چند قدم آسان بیتکوینهای خود را به راحتی آب خوردن دو برابر کنند. کلاهبرداران در این ویدئو به وضوح چند باری از امنیت و اعتبار صحبت میکنند تا برخی از کاربران کمتر مطلع و تازهوارد کریپتو را فریب دهند. مایکل سیلور جعلی در بخشی از ویدئو از بینندگان میخواهد که با اسکن یک کد QR کرده و وارد یک وبسایت شوند.
انتشار ویدئوهای دیپ فیک با هدف کلاهبرداری اصلا حربهی تازهای نیست. کلاهبرداریهای مشابه زیادی در حوزه ارزهای دیجیتال انجام گرفته است. در این کلاهبرداریها از چهره و شهرت افراد مهم و اثرگذار صنعت برای کلاهبرداری و فریب کاربران ناآگاه استفاده شده است.
اخیرا یک ویدئوی دیپ فیک با تقلید واقعگرایانهای از از براد گارلینگهاوس، مدیر عامل شرکت ریپللبز منتشر شد که سروصداهای زیادی به پا کرد. در این ویدئوی جعلی گارلینگهاوس از مخاطبان میخواهد که ۱۰۰۰ ریپل برای او بفرستند تا بعدا سرمایهی اولیه آنها را دو برابر کند. نکته نگرانکننده در مورد این ویدئوهای دیپ فیک اینکه به مرور این فناوری بهشدت واقعگرایانه میشود، بهطوری که به سختی میتوان واقعیت را از جعلی تشخیص داد.
افزایش کلاهبرداریهای حوزه ارزهای دیجیتال با استفاده از فناوری هوش مصنوعی باعث شد تا گارلینگهاوس علنا از یوتیوب انتقاد کند. گارلینگهاوس قبلا در سال ۲۰۲۰ از یوتیوب به دلیل شکایت کرده بود. او مدعی شده بود که محبوبترین سرویس اشتراک ویدئوی جهان توجهی به کلاهبرداریهای گسترده ندارد و حتی از این فعالیتهای متقلبانه سود میبرد.
با پارسیان کریپتو همیشه در جریان آخرین اخبار و رویدادهای صنعت کریپتو و بازار ارزهای دیجیتال قرار بگیرید.
درباره نویسنده
فرید کریمی
ثبت نظر جدید