تنها در عرض ۷ روز ۷۸ میلیارد دلار از نظام بانکی آمریکا خارج شد؛ ماجرا از چه قرار است؟
مدتی است که بانکها در آمریکا شاهد موجی از خروج دلارهای سپردهگذاری شده مشتریان خود هستند. تنها در طی یک هفته اخیر بیش از ۸۷ میلیارد دلار از نظام بانکی آمریکا خارج شده است. گزارشهای جدید به نقل از دادههای فدرال رزرو آمریکا نشان میدهد که طی بازه زمانی ۵ تا ۱۲ جولای (۱۴ الی ۲۱ تیر) ۷۸ میلیارد دلار از حسابهای بانکی شهروندان آمریکایی خارج شده است.
خروج این حجم از سپردههای شهروندان آمریکایی تنها پس از این اتفاق افتاد که در دو هفته گذشته شاهد یک ثبات نسبی در نظام بانکی این کشور بودیم. در این مدت بانکهای بزرگ مقادیر قابلتوجهی از داراییهای خود را به واسطههای شخص ثالث تخصیص داده بودند تا به جذب سرمایهگذاران و سپردهگذاریهای جدید کمک کنند.
مدتی است که بانکها برای رقابت با حسابهایی با سوددهی بالاتر در بازارهای مالی فشار مضاعفی را متحمل میشوند. قبلا نشریه اقتصادی وال استریت ژورنال گزارش داده بود که جیمی دایمون، مدیرعامل شرکت خدمات مالی و بانکداری جی پی مورگان چیس (JPMorgan Chase) در این مورد هشدار داده بود. مدیرعامل جی پی مورگان عنوان کرده بود که سهامداران حالا نیاز به بانکهایی دارند که قادر به پاسخگویی به درخواستهای آنها برای بهرههای بالاتر و همینطور روشهایی برای خروج هرچه بیشتر سپردههای بانکی مشتریان خود داشته باشند.
برایان فوران، تحلیلگر شرکت تحقیقاتی اوتونوموس ریسرچ (Autonomous Research) نیز درباره اظهارنظر دایمون گفته بود که در حقیقت آنچه او عنوان کرده این بود که بانکها نباید پس از افزایش سودهای سه ماهه دوم سال در صنعت بانکداری نباید حسابی ذوقزده شوند.
بانکهای آمریکایی هماکنون خود را برای تأثیرات منفی حوزه املاک و مستغلات تجاری آماده میکنند. افول این صنعت بیشتر به دلیل عواقب کرونا اتفاق افتاد که باعث شد بسیاری از شرکتها هرچه بیشتر به سمت دورکاری و روشهای ترکیبی دورکاری و کار حضوری کارمندان خود روی بیاورند.
در حال حاضر ۵۷۶ بانک آمریکایی بیش از حد با ریسکهای مربوط به وامهای املاک و مستغلات مواجه هستند. موردی که نسبت به یک سال گذشته با افزایش ۳۰ درصدی مواجه شده است.
با پارسیان کریپتو همیشه در جریان آخرین اخبار و رویدادهای صنعت کریپتو و بازار ارزهای دیجیتال قرار بگیرید.
درباره نویسنده
فرید کریمی
ثبت نظر جدید